сряда, 24 декември 2014 г.

Първи ми четки за грим

Здравейте! В разгара на коледните и новогодишни празници сме, прекрасни поводи да се наконтим и да се почувстваме неотразими. Напоследък все повече започвам да се интересувам от гримове, техники, клипчета.. и може би поради тази причина се престраших и си поръчах четки за грим, които всяка дама е задължително да притежава! Днес ще ви представя именно първият комплект, с който се сдобих.

Четките си ги поръчах от Sammydress, сайт, който иначе не бих препоръчала, предвид многото негативни коментари в интернет пространството. Останах с впечатлението, че от сайта не са особено коректни, но познати ми споделиха, че са останали доволни от поръчката си оттам, затова реших и аз да рискувам. Смешната цена от 2-3$ също допринесе за решението ми, все пак дори нещо да не е наред - по-лесно бих го прежалила. Отделно, че си търсех нещо евтино, а вече като посвикна и добия някакъв опит щях да инвестирам в по-качествено. Пристигнаха за около месец, но обикновено за това време получавам повечето си поръчки. Бяха грижливо опаковани, в собствено "несесерче", което би било много полезно за път, например. За мое разочарование - бяха малко не добре скалъпени, но с капка секундно лепило и всичко беше отлично!

Относно съдържанието - 3 четки, 1 гумен апликатор и едно гребенче за вежди/мигли. Първата четка, най-голямата, използвам за руж. Апликаторчето го определям за опушване на мек молив. Плоската четка в средата я използвам за сенки, както и тази по-тъничката до нея - за фини детайли, но подозирам, че и двете са предназначени за червило. За гребенчето нямам какво да обяснявам, твърда четка, зъбците са добре разположени, нямам оплаквания, но нея не я ползвам доста често. Космите им са от синтетична материя, не поемат много продукт, лесно се мият, бързо съхнат... за два месеца употреба и пране всяка седмица - нито един косъм не е паднал! Голямата четка е изключително мека, останалите също не са твърди, но не колкото нея. Орнаментите на дръжките са интересни, въпреки, че на снимката като поръчвах не изглеждаха точно така... Изненадващото е, че са едва 12см, много компактни, а на мен лично - удобни. Не съм сигурна дали бих ги препоръчала на приятелка, но за първи опит са доста добри. Вече се сдобих с някоя друга четка от по-висок клас (Real Techniques, очаквайте ревю скоро) и мога да направя сравнение в качеството, но като цяло не съжалявам за избора си. :)

1 коментар:

  1. Нелоши бюджетни четки имат Импала (съдя по отзивите), също така и на Pretty time. Подобни на тези, които си си купила съм срещала из малките парфюмерийки и китайските магазини за домашни потреби, тип "левче", дори от там си бях купила една четка за пудра, която е невероятна- много е мека, не "оплешивява", много добре се справя със задачите си :)

    ОтговорИзтриване